Virtuális ügyvédi iroda 

A virtuális ügyvédi irodában online, az interneten keresztül lehet intézni ugyanazon ügyeket, melyeket személyesen, az ügyvédi irodában intézhlehet intézni 

A virtuális irodában ügyvédi ellenjegyzéshez kötött szerződéseket is meg lehet kötni és alá lehet írni 

Mit jelent az ügyvédi ellenjegyzés?

Az ellenjegyzéssel az ügyvéd tanúsítja, hogy

a) az okirat a jogszabályoknak megfelel,

b) a felek nyilatkoztak arról, hogy az okiratban foglaltak megfelelnek az akaratuknak,

c) az okiratban megjelölt felek, illetve az eljáró képviselőik azonosítását elvégezte, és

d) az okiratot a felek előtte írták alá vagy az okiraton szereplő aláírást előtte sajátjukként ismerték el.

Az ellenjegyző ügyvéd által korábban már azonosított fél az okirat aláírása, illetve az okiraton szereplő aláírás sajátjaként való elismerése során elektronikus hírközlő hálózaton keresztül az ellenjegyző ügyvéd számára a mozgóképet, valamint a hangot egyidejűleg továbbító és rögzítő eszköz igénybevételével is eljárhat. 

A rögzített felvételt az ellenjegyző ügyvéd az ellenjegyzett okirattal együtt őrzi meg.

ügyvédi okiratok készítése 


Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam.

Második címsor

Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam.

Ügyvédi ellenjegyzés a virtuális irodában 


TÁVAZONOSÍTÁS 

Személyes megjelenés nélkül történik az személyes adatok ellenőrzése és azonosítása.

Ami szükséges hozzá: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya - és ügyvéddel történő video kapcsolaton keresztül nyilatkozni kell a személyes adatokról, és a távazonosításhoz való hozzájárulásról.

ELEKTRONIKUS ESZKÖZ    

Skype szoftver bármely operációs rendszerre kiadott 8.50.0.38. vagy annak újabb verziója, valamint szükséges kamerával rendelkező eszköz, akár mobiltelefon is.

ÜGYVÉDI ELLENJEGYZÉS - távelőttemezés  

Az ügyvéddel létesített video kapcsolaton keresztül nyilatkozni kell az okirat tartalmának elfogadásáról, majd alá kell írni az iratot, és az aláírás elismeréséről kell nyilatkozni. 

Papír alapú okirat készül - melyet vissza kell küldeni az ügyvédi iroda részére. 

ARCHIVÁLÁS ÉS OKIRAT KIADÁS  

A videohívás rögzítésre kerül - és a felvétel bekerül az ügyvédi elektronikus archívumba.

A visszaérkezett papír alapú okiratot az ügyvéd aláírja és ellenjegyzi. Az okiratot kiadja az ügyfelek részére. 

A személyi okmányok azonosítása JÜB (Jogügyletek Biztonságát Erősító Adatszolgáltatási Rendszer) rendszeren keresztül történik, ugyanúgy, ahogy a személyes aláírás esetén. 

A virtuális irodában történő aláírásról egy video felvétel is rendelkezésre áll, amit a szerződéssel együtt elektronikus ügyvédi irattárban meg kell őrizni. 

A Te címed

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem.

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis.